بواسیر یا هموروئید

هموروئید چیست؟

درمان هموروئید

هموروئید چیست؟

طبق برخی مطالعات، تقریباً از هر 4 بزرگسال، 3 نفر در طول زندگی خود حداقل یک دوره هموروئید را تجربه می کنند و در میان جمعیت بالای 50 سال، از هر 10 نفر، 6 نفر می گویند که این بیماری را تجربه می کنند. با وجود این آمار، بیماران به دلیل ترس، مراجعه به مطب را به تاخیر می اندازند. یکی از بهترین راه‌ها برای غلبه بر ترس، دانستن این بیماری و اینکه چگونه می‌تواند بر زندگی شما تأثیر بگذارد نادیده گرفتن آن است.

هموروئید چیست؟ زمانی اتفاق می افتد که وریدهای اطراف مقعد و پایین رکتوم ملتهب و متورم می شوند.

به عبارت دیگر هموروئید  فرآیندی است که شبیه به واریس در پاها شروع می شود. این تجمعات وریدها در همه افراد وجود دارد، اما تغییر ساختار و اندازه آنها تنها در دسته های خاصی از بیماران، تحت تأثیر علل خاص و با شرایط پاتولوژیک یا ارثی خاص حفظ می شود، که در آن زمان شروع به متورم شدن و شبیه شدن می کنند. چند بالشتک عروقی این نشانه شروع بیماری هموروئیدی است. بعداً ظاهر و خارجی می شوند، می توانند خونریزی کنند و باعث درد و التهاب موضعی شوند.

شایع ترین افراد مبتلا به بیماری هموروئید، زنان باردار به خصوص در سه ماهه آخر بارداری و همچنین بیماران مبتلا به یبوست مزمن، افراد چاق ، افراد کم تحرک و کسانی که رژیم غذایی نامتعادل دارند، می باشند.

انواع هموروئید

بسته به محل هموروئید در داخل یا خارج راست روده و مقعد، آنها را به شرح زیر طبقه بندی می کنند:

  • بواسیر داخلی : آنها در رکتوم هستند، قابل مشاهده یا احساس نیستند و به طور کلی درد ایجاد نمی کنند. علائم هموروئید داخلی عبارتند از: خونریزی در انتهای اجابت مزاج یا قابل مشاهده روی دستمال توالت.
  • هموروئید خارجی : در اطراف مقعد قرار دارند. در این ناحیه عصب قوی تری نیز وجود دارد، در نتیجه، علامت اصلی درد همراه با خونریزی، سوزش، تحریک، خارش و تورم است.
  • هموروئید ترومبوز : هنگامی که لخته های خون در داخل هموروئید خارجی تشکیل می شوند، ترومبوز می شوند و با درد شدیدتر و افزایش ناراحتی همراه می شوند.

 

 هموروئیدها بر اساس مراحل یا درجه دسته بندی می شوند:

  • درجه 1:در داخل کانال مقعد قرار دارد. هموروئید در این مرحله خونریزی می کند. این علامتی است که به بیمار هشدار می دهد و باعث می شود که به پزشک مراجعه کند.
  • درجه 2: در حین اجابت مزاج، بواسیر بیرون از مقعد بیرون می رود، اما خود به خود کوچک می شود.
  • درجه 3: بواسیر در هنگام اجابت مزاج از مقعد خارج می شود و خود به خود کاهش نمی یابد، بلکه فقط با مانورهای دستی کاهش می یابد.
  • درجه 4: به طور دائم بیرون از مقعد بیرون زده و قابل کاهش نیستند، به طور دائم در خارج از کانال مقعد باقی می مانند.

علت به وجود آمدن هموروئید

علت پیدایش بواسیر تحت تأثیر عوامل متعددی منجر به گشاد شدن وریدها می شود که از جمله آنها اشاره می کنیم:

یبوست مزمن

بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با غلبه یبوست، ظاهر هموروئید را تجربه می کنند و در عین حال وضعیت پاتولوژیک را حفظ می کنند. در زمان اجابت مزاج، افزایش فشار در ناحیه رکتوم تجمع می یابد که باعث افزایش بیشتر سطح التهاب رگ های خونی می شود. بر اساس این استدلال، بیمارانی که از یبوست مزمن رنج می برند ، در مرحله ای از بیماری هموروئیدی رنج می برند.

همچنین، سندرم‌های اسهالی مکرر که باعث تحریک موضعی مخاط می‌شوند، مسئول همین عواقب هستند.

تجمع فشار در ناحیه لگن

شروع بارداری وزن و فشار بیشتری را به ناحیه لگن و مقعد وارد می کند. زنان باردار در معرض خطر بسیار بالایی برای ابتلا به هموروئید هستند، به خصوص از سه ماهه سوم بارداری .

مطالعات جدیدتر نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به هموروئید تمایل بیشتری به تون کانال مقعدی در حالت استراحت دارند، یعنی ماهیچه صاف کانال مقعدی سفت‌تر از حد متوسط ​​است (حتی زمانی که تحت فشار قرار

عوامل غذایی

از جمله عوامل غذایی که باعث ایجاد بیماری بواسیر می شود، الکل و مصرف زیاد ادویه ها و غذاهای تند است. به این معنا، قطع یا حداقل کاهش مقدار الکل و متعادل کردن رژیم غذایی نشان داده شده است. مصرف مشروبات الکلی منجر به کم آبی بدن می شود، پدیده ای که به نوبه خود می تواند باعث یبوست و مشکل در دفع مدفوع شود.

غذاهای کم فیبر، از جمله نان سفید، برنج سفید، محصولات پخته شده و شیرینی ها، یکی دیگر از دلایل ابتلا به هموروئید هستند.

همچنین لبنیات پرچرب، میوه های پوست کنده، مرغ و تخم مرغ نیز از جمله عوامل حفظ بواسیر هستند.

فیبر برای متعادل کردن رژیم غذایی حیاتی است و باید در رژیم غذایی روزانه افراد مبتلا به هموروئید گنجانده شود. مکانیسمی که آنها به وسیله آن از انتقال بهینه روده حمایت می کنند، افزایش حجم و کاهش قوام مدفوع است که منجر به از بین بردن آن بدون تلاش می شود.

بی تحرکی

سبک زندگی ناسالم، بدون فعالیت بدنی منظم یا شامل شغلی با نشستن طولانی مدت (رانندگی، کار اداری و غیره) باعث بروز هموروئید و خونریزی های مکرر می شود. علاوه بر این که کم تحرکی یک عامل خطر برای پاتولوژی های متعدد قلبی عروقی و متابولیک است، از عوامل اصلی ایجاد هموروئید نیز می باشد.

کاهش مصرف مایعات

استرس روزانه و سرعت آشفته زندگی که اخیراً چه در بین بزرگسالان و چه در بین نوجوانان ایجاد شده است، متأسفانه با رژیم غذایی نامتعادل همراه است: حذف وعده های غذایی، خوردن فست فود، نوشیدنی های گازدار و بی توجهی به مصرف آب مورد نیاز بدن. مصرف ناکافی مایعات منجر به کم آبی بدن و کاهش سرعت عبور روده با ضخیم شدن مدفوع می شود که هنگام عبور از رکتوم و مقعد به رگ های خونی منطقه فشار وارد می کند و منجر به کاهش مقاومت و کاهش مقاومت آنها می شود.

درمان بواسیر با لیزر

با پیشرفت در دنیای پزشکی متخصصان توانستند جایگزین مناسبی برای روش های سنتی جهت درمان بواسیر ارائه دهند.

لیزر درمانی روشی فوق العاده ایمن و بی خطر است.

لیزر برای درمان انواع بیماری های نشیمنگاهی از جمله بواسیر یا هموروئید موثر است.

در روش درمان بواسیر با لیزر این کار با تاباندن اشعه ی لیزر بر روی بافت های آسیب دیده انجام می‌شود.

قدرت اشعه ی لیزر بدون کوچکترین آسیبی به بافت های سالم همجوار به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می‌کند.

لیزر با تبخیر بافت های آسیب دیده و مسدود سازی عروق خونی توسط گرمای اشعه ی لیزر در سریع ترین زمان عارضه را درمان می‌کند.

این روش نسبت به سایر روش ها مزیت های زیادی دارد.

توصیه ما به شما جهت درمان این عارضه لیزر بواسیر است.

کلینیک تخصصی معجزه درمان مجهزترین مرکز درمان بیماری های نشیمنگاهی با لیزر می باشد.

مشاوره رایگان کلینیک معجزه درمان

تخصص ما در کلینیک معجزه درمان

درمان قطعی بیماری های نشیمنگاهی (لیست بالا) و رضایت کامل بیمار می باشد.

تمامی کادر درمانی و تجهیزات برای رفاه حال شما عزیزان همیشه در بهترین حالت آماده خدمت رسانی هستند.

هدف از این مقاله، آشنایی بیشتر شما با نکات مفید برای جلوگیری از هموروئید بود، که با هم به آن پرداختیم.

از همراهی شما بسیار متشکریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *